Clomifeen Werking, Toepassingen, Bijwerkingen

Clomifeen Werking, Toepassingen, Bijwerkingen

Als je bijvoorbeeld zelden of nooit een eisprong hebt, wordt het al heel erg lastig om zwanger te worden. Je bent dan verminderd vruchtbaar en de arts kan hiervoor eventueel Clomid voorschrijven. De tabletten mogen niet meer gebruikt worden na de op de verpakking aangegeven datum. Bewaar Clomid droog, bij kamertemperatuur (15-25ºC), in de verpakking waarin de apotheker het heeft afgeleverd.

Welke Bijwerkingen Geeft ’t?

Voor aanvullende informatie verwijzen wij naar de bijsluiter van Clomid. Symptomen, oorzaken en behandeling van veelvoorkomende ziekten en verwondingen. Wanneer u te veel Clomid heeft ingenomen, dient u ogenblikkelijk contact met de behandelende arts op te nemen. Neem voor meer informatie over een vergiftiging met clomifeen contact op met het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum.

Wanneer één van de bijwerkingen ernstig wordt of als er bij u een bijwerking optreedt die niet in deze bijsluiter is vermeld, raadpleeg dan uw arts of apotheker. Clomid tabletten bevatten sucrose en lactose monohydraat. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit geneesmiddel inneemt. Indien andere dan bovengenoemde bijwerkingen optreden, informeer dan uw arts of apotheker. Bij de behandeling met Clomid® krijgt ongeveer 80% van de vrouwen een eisprong.

Medicijnen Met De Meeste Ervaringen

Dat is natuurlijk erg handig als je begin met bijvoorbeeld een IVF-traject. De arts haalt dan de rijpe eicellen uit je eierstok en bevrucht deze buiten jouw baarmoeder. Als dit lukt, dan wordt nadien het embryo terug geplaatst in jouw baarmoeder. Bij stimulering van de follikelgroei is er meer kans op de ontwikkeling van het Ovarieel Hyperstimulatie Syndroom (OHSS). Met de laagst mogelijk effectieve dosis behandelen om de kans op een vergroting van reeds bestaande cysten (zoals bij PCOS) én op een abnormale vergroting van de ovaria te verminderen.

Dag Van Je Menstruatie Is Ook De Eerste Dag Van Je Cyclus

  • U moet deze aanwijzingen precies opvolgen en de behandeling nooit veranderen zonder nadrukkelijke toestemming van uw arts.
  • Als u borstvoeding geeft dient u met uw arts te overleggen of u Clomid kunt gebruiken.
  • Rondom dag eleven tot en met dag sixteen kun je dus het beste vrijen met je partner om zo de kans op een zwangerschap het grootst te maken.
  • Meestal doet males dit door middel van echo’s van de eierstokken en een bloedonderzoek.
  • Je bent dan verminderd vruchtbaar en de arts kan hiervoor eventueel Clomid voorschrijven.

Als er geen bevruchting plaatsvindt dan dalen deze waardes weer. Ook het LH-hormoon draagt hieraan bij en tevens zorgt een LH-piek dat de eisprong rond die 14e dag in gang wordt gezet. Clomid stimuleert dus de hersenen om meer FSH aan te maken, waardoor de groei van het ei-blaasje, de follikel wordt gestimuleerd. Dit noemen ze ook wel een ovariële stimulatie en met deze vorm van stimulatie wordt ook de kans op een bevruchting groter.

Als u borstvoeding geeft dient u met uw arts te overleggen of u Clomid kunt gebruiken. Als de arts vindt dat je in aanmerking komt voor Clomid, start je hiermee rond de derde dag van je cyclus tot en met de zevende dag. Met een echo kijkt de arts of je eicellen genoeg rijpen. De eisprong zou rond de 14e dag moeten zijn en er wordt dus aangeraden om rondom deze dag gemeenschap met je companion trenbolone acetate kopen te hebben.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *